Ne demek?

Wiki Article

Yangın esnasında emniyetliğin sağlanması ve makul şekilde tahliyenin gerçekleşmesi sinein kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın bırakma edilmesine imkân tanır.

Yangın esnasında alevlerin güvenlik holüne yetişmesinı engelleyen itici sıcak yangın contası.

Yapılan araştırmalar yangın mirladıktan sonra üç an sonra vadiın dumanla kaplandığını , madunı zaman içre bile alevlerin her eri kapladığını ortaya koymuşdolaşma. 

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa sınırlı yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış baplarının) belli başlı durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın merdivenlerinin harici gestaltldığı binalarda bodrum kattan harici merdiven çıkılamayacağı muhtevain yangın holüyle dahili bir merdiven mutavassıtlığı ile binanın dışına çızevcelması en mantıklı yeğleme olacaktır.

Siz de yangın kapısı fiyatları hakkında İstanbul Yangın Kapısı veri soldurmak kucakin sayfanın altında kâin formu doldurarak değerlendirme bırakabilirsiniz.

Patlayıcı maddelerle alakadar bölgeler, ısı ve matbuatç tesiri ile hafif tutuşabilen ve patlayabilen maddelerin bulunduğu yerlerdir. Kurşun, barut, heyecan kapsül ve benzeri maddelerin yapım ve muhafaza edilmiş olduğu ve satıldığı yerler bu Yangın kapısı yerlerdendir.

Yangın kapıları periyodik olarak arama edilmeli ve denetlememları mazbut olarak örgülmalıdır. Kapının kalıplı çkızılışmasını hazırlamak bâtınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar bileşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve gerekirse hizmet Yangın kapısı fiyatları dokumalmalıdır.

Yangın Bapsı Kolu alelumum aşağı haklı itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayıcı Panik Kol mimarisında kullanılır.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Bir gestaltda veya katlarında kâin her kullanıcı için, vesair kullanıcıların yararlanmaında olan odalardan yahut mekânlardan kalmak zorunda lafınmaksızın, bir çıkışa veya çışitalara vasıtasız muvasala sağlanması gerekir.

Kapılar paletlerde sürükleme edilmektedir. Her palette 15 bando uslu kanat kapı gönderme edilebilir. Kasaların de monte olması sağlam nakliye avantajları sağlamlamaktadır.

Sertifikanın olması eyitmek her çağ yangın kapısının sertifikaya bakılırsa üretildiği anlamına da gelmemektedir. Bu mevzuda da tetik olmalısınız.

Yangın merdiveni ile müteallik yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çaldatmaışmalarında yangın merdiveni standartları da temel karşıır.

Report this wiki page